Eğitim Tarihleri: 17 Eylül – 24 Eylül – 1 Ekim – 8 Ekim tarihlerinde 4 Oturum olarak gerçekleşecektir.
Eğitmenler: Klinik Psikolog Dr. Damla Til Öğüt ve Klinik Psikolog Şeniz Pamuk
Eğitim Saati: 19:15 – 22:45
Eğitimimiz online olarak gerçekleşecektir.
Katılım için Gerekli Ön Koşullar: Psikoloji, PDR, Tıp, Psikiyatri Hemşireliği, Sosyal Hizmet bölümleri mezunları ve öğrencileri katılım sağlayabilmektedir.
- oturum:
“Sağlıklı Çocuk Gelişiminde Ebeveyn Rehberliği/Danışmanlığı”
* Ebeveyn rehberliği ne demektir? Hangi durumlarda uygundur?
* Hangi yaş dönemlerinde neler olağandır? Hangi meseleler dönemlere ait “krizler”i işaret eder? Hangi meselelerin daha kapsamlı bir terapötik çalışma gerektirir?
* Ebeveyn danışmanlığının etik ve klinik çerçevesi
* Okul öncesi dönemde çocuk gelişim dönemleri ve en çok karşılaşılan sorunlar:
– İlk dönem anne-baba-ebeveyn bağlanması (0-2 yaş)
– Uyku, beslenme ve ağlama nöbetleri
-Ayrışma ve özerklik kazanma dönemi (2-4 yaş) Tuvalet eğitimi, kendi başına oynayamama, söz dinlememe, öfke nöbetleri, paylaşmama, mastürbasyon
-Kimlik oluşumu, sosyalleşme, ilkokul dönemine hazırlık: Ayrılık kaygısı, okul reddi, okula alışmada zorluk, arkadaşlarla uyumlu bir şekilde oynayamama, oyun kuramama, ekran bağımlılığı, korkular, yalan, hayali arkadaş.
- oturum:
“Sık karşılaşılan zor konular”
* Aileye yeni bir kardeşin katılması
* Tuvalet eğitimi reddi
* Boşanma süreçlerinin yönetilmesi
* İnsana bağlı (ölüm, suiistimal, ayrılık, taşınma) ya da doğa olayları üzerinden oluşmuş travma ve yas süreçleri
- oturum:
“Vaka örnekleri eşliğinde en sık karşılaşılan çocukluk çağı psikopatalojileri”
- oturum:
Grup süpervizyonu ve soru cevap
- Her katılımcıdan bir vaka veya bir soru getirmesi istenir.
Eğitimin Amacı: Ebeveyn danışmanlığı çocuklarla, gençlerle, ailelerle ve yetişkinlerle çalışan her uzmanın çantasında olması gereken bir bilgi ve beceri setidir. Birçok ebeveyn ortada belirgin bir sorun yokken çocuk yetiştirme süreçlerinde bir uzmanın desteğine, yol arkadaşlığına ihtiyaç duyduğu için ebeveyn danışmanlığına başvurur. Bazen de belirgin bir zorluk, destek ihtiyacı ortaya çıkar ve aile danışmanlık almaya karar verir. Çocuk ve ergenlerle çalışan uzmanlar için ise ebeveyn danışmanlığı çocuk ve genç terapilerinin olmazsa olmaz doğal bir parçasıdır ve belirli aralıklarla gerçekleşir.
Bu eğitimde yılların birikimiyle Klinik Psikolog Şeniz Pamuk ve Dr. Klinik Psikolog Damla Til Öğüt ebeveyn danışmanlığına dair sağlam bir repertuar ve kapsamlı bilgiler iletecekler. İlk 3 oturumda çocuklarla, gençlerle ve ebeveynlerle çalışırken sık karşılaşılan zor konuları işlenecek ve vaka örnekleri eşliğinde çeşitli çocukluk çağı psikopatalojisine değinilecektir. Dördüncü oturum ise grup süpervizyonundan oluşacaktır, böylece katılımcılar öğrendikleri bilgileri vakalara uygulamakla ilgili destek alacaklar ve sorularını sorma fırsatı edinecekler.
Katılımcılara Moodist Akademi Onaylı Eğitim Belgesi verilecektir.
Detaylı bilgi ve kayıt için 0551 694 17 15 telefon numarasını arayabilir ya da aşağıda yer alan formu doldurabilirsiniz.